15 grunde til, at nogle mennesker formår at blive rige

Hvordan bliver man rig? Hvorfor bliver nogle mennesker rige? Hvordan bliver man millionær? Hvad adskiller de rige fra de fattige? Hvordan tænker rige mennesker? Hvad har rige mennesker gjort for at blive rige? Hvordan kan jeg opbygge en formue? Hvad er den hurtigste måde at blive rig på? Hvorfor er det kun nogle mennesker, der bliver rige? Hvor meget skal man tjene for at være rig? Skal man være heldig for at blive rig? Hvad er den letteste måde at blive rig på? Hvordan kan du skabe en formue? Hvordan kan du tjene penge hurtigt og nemt? Er der genveje til rigdom?

Det korte og præcise svar på disse spørgsmål er: Du er simpelthen nødt til at lære at tænke anderledes end de lavere sociale klassers kultur.

Vil du ikke læse så meget tekst? Scroll ned til slutningen af artiklen, og du vil få et punkt for punkt resumé af hvad der adskiller de rige fra de fattige i deres måde at tænke og handle på i livet.

15 grunde til, at nogle mennesker er programmeret til at være rige, og hvad der adskiller deres perspektiv fra de synspunkter og overbevisninger, der får dig til at være normal

Men hvis du er interesseret i en dybere forståelse af, hvorfor nogle mennesker får succes og bogstaveligt talt suger penge og lykke til sig, bør du læse videre her. Men jeg advarer dig. Denne tekst er ikke politisk korrekt og er heller ikke udvandet af noget kønsperspektiv. Det, du er ved at læse, kan opfattes som stødende og provokerende. Men jo mere du bliver provokeret, jo mere sikker kan du være på, at det, du skal til at læse, er sandt. Intet provokerer et menneske så meget, som når det lærer sandheden om sig selv at kende.

Vovede du at udforske sandheden om dig selv? 

Hvorfor er de punkter, som jeg nævner i slutningen af artiklen, så kontroversielle og provokerende? Det har noget at gøre med, hvad man lærer at tænke og føle som rigtigt og forkert i den kultur, man vokser op i. Meget af negativiteten over for rige mennesker er relateret til misundelse, og misundelse gør det grimt at prøve, så det gør det også grimt at lykkes, at få succes og især at blive rig, fordi man har prøvet hårdt for at opnå det. Denne tendens kan være stærkere i Østtyskland, som stadig er præget af den kommunistiske kulturarv. Man ønsker måske ikke at blive rig, man ønsker måske ikke at blive chef, man ønsker måske ikke at være bedre end andre. Alle skal være lige langt nede i dasstunnelen, hvis alle lugter af det samme lort, er man lykkelig. Men alt dette har sin oprindelse i jalousi. Dette fænomen kaldes “tall puppy syndrome” på engelsk eller “junglens lov” i Skandinavien. Problemet ligger i kulturen – i den måde, man forventer at tænke, leve og handle på.

Men hverken kulturer eller personligheder er statiske og kan ikke ændres; tværtimod er kulturer og personligheder dynamiske og under konstant forandring og udvikling, men både individer og forskellige geografiske regioner kan have brug for hjælp til at ændre den måde, de tænker og handler på, så de handler mere som en succesfuld person og mindre som en almindelig person. Men det er netop det, der er problemet, for det er en dyd at være og leve som et almindeligt menneske, det er rigtigt, sandt, ordentligt og godt. Det er den norm, der skal efterlignes. Gennemsnitsmennesket er det ideal, der skal opnås. Især i de nordiske lande og især i det nordlige Sverige. Hvis normen mangler de elementer, som rige og succesfulde mennesker har, er det naturligvis svært for enhver, der forsøger at få succes i livet, at gøre det med “Gennemsnitsmenneskethåndbog i personlighedsudvikling”, hvilket kun vil føre til ét resultat:

Du vil blive en Gennemsnitsmennesket

I bogen “How Rich People Think” skriver Steve Siebold om, hvordan han i 26 år interviewede millionærer rundt om i verden om deres tankegang for at finde spor om, hvad der adskiller disse mennesker fra resten af befolkningen, som bliver fanget i hvirvelstrømmen og aldrig bliver frie, men lever deres liv som slaver, hvor penge og andre mennesker styrer deres liv og vilkår. At blive tvunget til at arbejde fem dage om ugen mellem kl. 8 og 17 bare for at få råd til mad og husly er intet mindre end definitionen på moderne slaveri. Også i Europa tegner der sig den samme tendens som i forbindelse med den mislykkede amerikanske drøm – folk med lave indkomster er nødt til at tage flere jobs for at kunne leve af det. De yngre generationer ved, hvordan det er at arbejde i lange, ubehagelige timer for en elendig løn. Alt for mange befinder sig i denne situation, fordi den kultur, de er vokset op i, har lært dem dette. Men hvordan kommer man ud af denne situation og bliver et frit menneske? En millionær har en personlighed og en tankegang, der gør det umuligt at være slave under en anden person, myndighed eller organisation eller at blive kontrolleret af tid eller penge.

Almindelige mennesker er derimod oplært i at være tilfredse med det, de har, og samtidig er de vokset op med et forhold til penge, der er præget af frygt, siger Siebold. Bogen har klare paralleller til et tidligere episk værk af Napoleon Hill med titlen “Think and Grow Rich” fra 1937, som blev solgt i mere end 70 millioner eksemplarer. Dette er en inspirerende bog, der opmuntrer og vejleder til personlig udvikling baseret på tips, tanker og idéer fra de mest succesfulde mænd op til bogens udgivelse under den store depression i USA. Ligesom Siebold har Napoelon Hill undersøgt verdens mest succesfulde mænd for at samle de fælles træk og karakteristika ved succesfulde iværksættere. Hills analyse og kompilering viser tydeligt påvirkninger fra den psykoanalytiske skole inden for psykologien, som var på mode på det tidspunkt, hvor bogen blev skrevet, men som mistede en del terræn i anden halvdel af det 20. århundrede på grund af Freuds nogle ekstreme fortolkninger af barndommen, ungdommen, seksualitet og seksualdrifter, penismisundelse og måske for stor vægt på det ubevidste og dets betydning. Hill har klart de psykoanalytiske briller på, når han analyserer de mest succesfulde mennesker, og bogen er også gennemsyret af en behagelig mangel på moderne kønsperspektiv, hvilket er befriende i feminismens tidsalder. Denne bog kunne aldrig være blevet trykt eller skrevet på den måde, som den er i dag.

De tanker og den adfærd, som Siebold udviser, er ifølge Hill præcis det, der gør iværksættere succesfulde. Selvfølgelig afhænger meget af den personlighed, som man har med sig som følge af arvelige gener, men miljøet spiller også en stor rolle. Du kan antage, at personlighed er 50 % gener og 50 % miljø, mens ydre påvirkninger som opdragelse, kultur og den slags mentorer, du har mødt i løbet af dit liv, udgør den anden halvdel. Der findes altså gode måder at træne sig selv i at tænke eller opføre sig anderledes, hvilket Kognitiv adfærdsterapi har taget fat på og har vist sig at være en succes i mange tilfælde på en lang række områder.

Så kernen i disse to bøger er, at du kan ændre dig selvog din tankegangfor at få succes i livet.

Så hvad adskiller rige mennesker fra fattige mennesker i den måde, de ser og opfatter verden og sig selv på?

 1. Gennemsnitsmennesket tror, at Penge er roden til alt ondt. Rige mennesker mener derimod, at FATTIGHED er roden til alt ondt

Det almindelige folk er blevet hjernevasket til at tro, at rige mennesker er heldige eller uærlige. Derfor er det for folk med lave og endda middelindkomster, der identificerer sig med arbejderklassen eller “venstrefløjen”, en skam at blive rige – en klassisk psykologisk forsvarsmekanisme med andre ord. Man definerer sig selv som god og den eller dem, man er jaloux på, som ond. De rige ved, at penge ikke i sig selv gør dig lykkelig, men at de gør livet lettere og mere behageligt.

 1. Gennemsnitsmennesket tror, at vejen til rigdom er præget af formel uddannelse. Rige mennesker er overbevist om, at den rigtige måde er at finde ud af, hvilke oplysninger de selv har brug for på et givet tidspunkt.

Mange succesfulde mennesker har kun en lille eller ingen formel uddannelse. De har opnået succes på egen hånd ved at tilegne sig specifik viden. I mellemtiden er masserne overbevist om, at en kandidatgrad eller en doktorgrad er nøglen til velstand. De fleste tror det, fordi de er fanget i en lineær tankegang, der forhindrer dem i at nå en højere form for bevidsthed. De rige er ikke interesserede i vejen, de er fokuseret på vejens ende. De rige tænker Hvordan kommer jeg hurtigst og mest effektivt frem til destinationen? Mens den almindelige mand fokuserer på at nyde rejsen, føle sig sikker på en klart afmærket vej, og sætte prikker på milepælene efterhånden som tiden går. Gennemsnitsmennesket tænker som et almindeligt fodboldhold; vi havde kampen, vi havde mest boldbesiddelse, men modstanderne vandt kampen, fordi de scorede flere mål.

 1. Johnny-come-lately tjener sine penge ved at gøre ting, han ikke bryder sig om. Rige mennesker følger deres passion

For almindelige mennesker ser det ud som om, at succesfulde iværksættere arbejder for evigt. Men en af de smarteste strategier, som rige mennesker har, er at gøre det, du brænder for, og følge denne passion, og så finde en måde at tjene penge på det.

Denne pointe er måske den vigtigste af alle de konklusioner, som Siebold er nået frem til, og som kendetegner rige og succesfulde mennesker. Almindelige mennesker sidder fast i hjulet og er bange, ude af stand til eller uvillige til at gå ud i det ukendte og følge deres passion. Jeg var selv skyldig i Gennemsnitsmennesket tankegang på dette punkt i adskillige år efter at have afsluttet mine studier på universitetet. Jeg arbejdede i bogholderiet, hvilket var det sidste, jeg ønskede at gøre efter min handelsuddannelse. Jeg tog finansjobs, som jeg ikke havde lyst til, for at tjene til livets ophold, ikke fordi jeg havde en passion for det. Nu, hvor jeg driver dette websted, er regnskab pludselig sjovt og interessant, og når jeg opbygger webstedet til et leksikon, der kan hjælpe andre små virksomhedsejere og iværksættere, kan jeg koncentrere mig om mit største talent og det område, som jeg fik mest og bedst feedback på fra lærere og klassekammerater og på gruppeprojekter i min skoletid – at skrive, komponere og analysere. Det er og har altid været mit største naturtalent. For mange er det at skrive tekster og artikler kedeligt og tidskrævende, og det hele føles som en kamp. For mig kommer teksten helt naturligt og uden nogen anstrengelse. Når jeg skriver, forsvinder tid og rum, og jeg kan hyperfokusere og levere en utrolig mængde tekst på kort tid. Se bare, hvor mange ord denne artikel har. Google viser nu sider med mere end 2000 ord i de 10 øverste søgeresultater (dvs. på den første side af søgeresultaterne) meget oftere. Det betyder, at hvis du ønsker at ligge højt i søgeresultaterne og få masser af organisk trafik til dit websted eller din blog, skal du løbende kunne levere lange, indholdsrige artikler med unikt tekstindhold. Har jeg et talent, der kan vise sig at være meget rentabelt i Googles tidsalder? Jep! Mens andre stadig tænkte på, hvad de skulle skrive om i deres skoleopgaver, var jeg allerede i gang med at udarbejde konklusionerne. Det ligger mig i blodet at komprimere og integrere store, komplekse tekster fra forskellige fagområder og kondensere dem til konkrete, knivskarpe konklusioner. Jeg har endelig fundet noget at hellige mig selv, samtidig med at jeg konstant udforsker og finder nye måder at udnytte min passion på.

Det giver mig også mere og mere plads til at lave andre ting, bare fordi jeg har lyst, uden at jeg behøver at bekymre mig om, hvordan jeg skal tjene til livets ophold. Jeg kan bruge mere tid på at lave musik – en anden stor passion i mit liv, som jeg kun har kunnet dyrke meget sporadisk. I dag er mit mål at finansiere mit Spotify-abonnement gennem musik, i morgen vil jeg finansiere køb af nye synthesizer-pakker og plugins for at lave endnu bedre og sejere musik. I fremtiden vil jeg finansiere min brors liv, så han kan sige sit kedelige it-job op, så vi kan åbne vores eget studie og producere endnu mere og endnu bedre musik og rigtige superhits som Avicii. Umuligt! Urealistisk! Kom ned på jorden! Det vil aldrig fungere! udbryder Gennemsnitsmennesket og griner sadistisk og fuld af misundelse på alle, der gør en indsats for at få succes inden for et område, som de brænder for. Men jeg lytter ikke længere til dette øre. I stedet bør du lytte til mig og denne sang: Wanna Make You Dance! – det er kun begyndelsen.

Jeg solgte min lejlighed i 2014 for at frigøre kapital, som jeg kunne investere i at opbygge min virksomhed. I øjeblikket har jeg ikke et fast hjem, men arbejder freelance fra forskellige steder og laver mange forskellige ting, som jeg nyder. Jeg tager kun job, når og hvis jeg har lyst. Jeg arbejder om dagen, når jeg vil, og står op om morgenen, når jeg vil. Jeg rejser rundt i hele verden og arbejder via internettet, hvor jeg vil, hvor jeg vil. Helst på sydlige breddegrader i vinterhalvåret. Hvor mange almindelige mennesker kan leve på den måde? Jeg er allerede på vej til at nå mit mål, mens John Q. bruger det meste af sin vågne tid på at finde nye grunde til, at det aldrig vil lykkes for mig. Og som om det ikke var nok, plager selv min mor mig med at forsøge at “få et rigtigt job igen”, så jeg kan “leve et normalt liv som alle andre”. Men jeg ønsker ikke at leve som Gennemsnitsmennesket, det har jeg følt hele mit liv. Jeg er der ikke for at sidde på et kontor fra kl. 8 til 17 og tjene penge for andre. Aldrig mere! Mange andre små virksomhedsejere, der læser denne blog, har det sikkert på samme måde. Hvorfor startede du din egen virksomhed? Ville du tjene penge, eller ville du være fri? At bestemme over din egen tid og over, hvad du gør med dit liv? -i stedet for at blive kommanderet hele livet og tage imod ordrer fra andre? Præcis.

 1. Gennemsnitsmennesket lever over evne. Rige mennesker lever under deres evne

Hvis du vil leve under dine midler, skal du bruge den hemmelighed, som rige mennesker har brugt i århundreder: Bliv rig, så du har råd til det.De rige lever under deres formåen ikke fordi de er så kloge, men fordi de tjener så mange penge, at de kan leve som konger og stadig have en kongelig buffer til fremtiden, mens deres rigdom fortsætter med at vokse, fordi de ikke bruger alt, hvad de tjener. Gennemsnitsmennesket låner penge til forbrug, rejser og fornøjelser, mens han forsøger at spare sig til rigdom, hvilket naturligvis ikke lykkes. Ingen er nogensinde blevet rige med denne strategi.

 1. Gennemsnitsmennesket længes efter de gode gamle dage, rige mennesker drømmer om fremtiden

Iværksættere bliver ofte rige, fordi de tør satse på sig selv og projicere deres drømme, mål og idéer ind i en ukendt fremtid, sagde Siebold. Folk, der tror, at deres bedste dage er fortid, bliver sjældent rige. Siebold fandt også ud af, at mennesker, der fokuserer på fortiden, ofte kæmper med depression og føler sig ulykkelige. Dette er ikke noget nyt resultat. Det vidste man allerede i det forhistoriske Kina, som jeg lærte på et kursus i indisk og kinesisk filosofi på universitetet. De, der fokuserer på fortiden, bliver ulykkelige, de, der tænker for meget på fremtiden, bliver urolige og de, der fokuserer på nutiden, bliver lykkelige. Dette punkt var noget, der åbnede mine øjne meget. Jeg er selv faldet ind i “John Doe”-mentaliteten på dette punkt og arbejder hver dag på at drømme mere om fremtiden, men leve i nutiden.

 1. Gennemsnitsmennesket mennesker vil hellere blive underholdt end belært. Rige mennesker vil hellere uddannes end underholdes

Rige mennesker holder aldrig op med at lære. De stræber efter konstant at forbedre sig selv, lære nyt og følge med udviklingen. Gennemsnitsmennesket tror, at de er færdige efter skolen.

 1. Gennemsnitsmennesket sætter sig lave mål, så de aldrig bliver skuffede. Rige mennesker sætter målet højere end baren og formår derfor at nå de høje højder

Siebold skriver i sin bog, at psykologer og andre mentale coaches ofte råder folk til at sænke deres forventninger til deres liv, så de ikke bliver skuffede og deprimerede. Men ingen vil nogensinde blive rige og kunne udleve deres drømme, hvis de ikke forventer stor succes, siger Siebold. Selvfølgelig kan det have den modsatte effekt at sætte for høje og uopnåelige mål og føre til apati og håbløshed. Men jeg tror, at det, han fandt ud af om rige menneskers forventninger, bedre kan beskrives med en lignelse fra karate: Hvis du vil slå igennem en træplanke eller en mursten, skal du sigte over planken eller under murstenen. Kun på den måde kan du komme igennem.

 1. Gennemsnitsmennesket tror, at man skal gøre noget for at blive rig. Rige mennesker tror, at man skal VÆRE nogen for at blive rig

Siebold skriver, at dette er grunden til, at Donald Trump kan gå fra at være millionær til at være stærkt forgældet og derefter tilbage til at være rigere end nogensinde. Mens masserne er fokuseret på at gøre noget og se de umiddelbare resultater af deres handlinger, fokuserer succesfulde mennesker på at lære og arbejde hen imod et højere, mere fjerntliggende mål. Uanset om det, du gør nu, er en succes eller ej, er det kun et skridt på vejen mod den sande belønning, nemlig at blive en menneskelig succesmaskine, der i sidste ende leverer fremragende resultater. Dette er i overensstemmelse med andre undersøgelser, der er foretaget på børn, som er blevet fulgt op i voksenalderen. De børn, der var i stand til at give afkald på den umiddelbare belønning i form af en godbid og i stedet vente på en større belønning, når de ikke tog den enkelte godbid i skålen, viste sig også at få betydeligt mere succes i deres liv (Stanford Marshmallow Experiment). Evnen til at give afkald på belønninger til fordel for fremtidige gevinster er noget, der er iboende i mennesker; når man udfører forsøg med dyr som hunde og rotter, er de helt fokuseret på umiddelbare belønninger her og nu. Det er en af de faktorer, der kan forklare, hvorfor mennesket er blevet en så succesfuld art på Jorden. Dette er grundlaget for, at mennesket kunne dyrke sin egen mad og blive belønnet for den, når den var moden. I stedet for at spise frøene her og nu, plantede nogen frøene og fik et mange gange større udbytte. Earth Farming blev opfundet af en person, som efter alt at dømme opfylder kriterierne for at tænke og handle som en succesfuld person.

 1. Gennemsnitsmennesket ser på penge gennem deres følelsesmæssige briller. Rige mennesker tænker rationelt om penge

En person, der normalt anses for at være veluddannet og succesfuld, kan hurtigt blive til et angstfyldt væsen med tunnelsyn, der kun har ét økonomisk mål, nemlig at gå på pension så gnidningsløst som muligt. Bare vent til du går på pension. Disse personer er stærkt overrepræsenteret i nogle bureauer, hvis man spørger små virksomhedsejere. De rige ser penge gennem deres rationelle briller som det, de er, og de anerkender også, hvad de ikke er. De succesfulde ved, at penge er et redskab, der giver handlefrihed og muligheder.

 1. Gennemsnitsmennesket tror, at man skal have en masse penge for at tjene en masse penge. Rige mennesker bruger andres penge til at opbygge deres rigdom

Lineær tænkning får folk til at tro, at man skal bruge mange af sine egne penge for at tjene mange penge. I stedet er de rige mennesker villige til at finansiere deres fremtid på andres bekostning.

Rige mennesker ved, at deres egen formue ikke behøver at være særlig stor, fordi de ikke behøver at have råd til noget personligt for at investere.Det er ikke relevant for rige mennesker, at der ikke er nok kroner på deres egen konto. I stedet fokuserer de på, om det er værd at købe, investere eller drive og udvikle noget. Finansieringen er løst, når du kan sælge målet og overbevise andre om det potentielle udbytte af den mulighed, du har opdaget.

 1. Gennemsnitsmennesket (og Nobelpristagere i økonomi) tror, at markederne er drevet af logik og strategi, mens rige mennesker ved, at de er drevet af følelser og grådighed

Succesfulde investeringer på aktiemarkedet er ikke kun baseret på en avanceret matematisk formel, der antager, at folk er rationelle, og at markedet altid er effektivt på alle niveauer. Sikre mennesker ved, at det er primitive følelser som frygt og grådighed, der styrer de finansielle markeder. De tager hensyn til dette i alle transaktioner og tendenser, som de observerer. Denne menneskelige viden, som også afspejles på finansmarkederne, giver de rige en strategisk fordel, som gør det muligt for dem at øge deres rigdom gennem gearing – som Warren Buffett og George Soros. I modsætning til hvad Chicago School of Economics Nobelprisvindende økonomer hævder i deres modeller og teorier, der undervises som sandheder i universiteternes økonomikurser.

 1. Gennemsnitsmennesket synes, at egoisme er forkasteligt. Rige mennesker tror, at egoisme er en dyd.

Rige mennesker forsøger at gøre sig selv lykkelige. De foregiver ikke at ville redde verden. Problemet er, at almindelige mennesker opfatter dette som negativt – og det holder dem fattige, sagde Siebold. Hvis du ikke tager dig af dig selv først, er du ikke i stand til at hjælpe andre. Man kan ikke give, hvad man ikke har. Eller som de siger på sikkerhedsinstruktionen i flyvemaskiner: “Tag først din iltmaske på, og hjælp så andre.”

 1. Gennemsnitsmennesket fokuserer på at spare. Rige mennesker fokuserer på at tjene penge

Rige mennesker beregner, hvor meget de kan tjene, hvis de tager en risiko. Gennemsnitsmennesket tænker hvor meget de kan tabe, hvis de tager en risiko.

 1. Gennemsnitsmennesket tror, at rige mennesker er snobber. Rige mennesker ønsker kun at være sammen med ligesindede

Grunden til, at rige mennesker holder sig for sig selv i lukkede samfund, klubber og foreninger, er ikke primært elitær adfærd, som Gennemsnitsmennesket er overbevist om. De ønsker ganske enkelt ikke at blive forurenet af de mentaliteter og værdier, der holder folk tilbage i middelklassen. De ønsker ikke at skulle retfærdiggøre deres livsstil og deres syn på verden og mennesker. Grunden til, at folk taler nedsættende om rige mennesker, er misundelse. Det er ligesom i skolen, hvor de såkaldt seje fyre hakker på “nørderne”, fordi de selv gerne vil klare sig godt og lykkes i skolen. Men fordi de ikke kan følge med, er de nødt til at dæmonisere og latterliggøre dem, der lærer og klarer sig godt i skolen. En meget simpel psykologisk forsvarsmekanisme. Det fungerer på samme måde, når almindelige mennesker foragter de rige, også på grund af jalousi, frygt og mangel på selvtillid. Derfor ønsker de at distancere sig fra de rige for at retfærdiggøre deres beslutning om at fortsætte på den sikre Gennemsnitsmennesket-vej i livet.

For at blive rig skal man tage risici, og Gennemsnitsmennesket er bange for risici. Skylden lægges på, at de rige er heldige, og at de er blevet heldige, når det som regel er et spørgsmål om hårdt arbejde, vilje til at tage risici og tillid til at gå sin egen vej i stedet for at gå med i og Jantelagen bogstaveligt talt som en bibel.Den gennemsnitlige person forventer, at staten eller arbejdsgiverne giver ham alt på et sølvfad. Det er altid en anden, der løser problemerne. Dette er især karakteristisk for kulturer, hvor socialismen længe har været kernen i den politiske magt og styring. Folk er blevet hjernevasket til at forvente, at andre skal tage sig af deres problemer. Ikke kun i Sverige, hvor socialisterne har trænet generationer til at blive velopdragne og lydige arbejdsmyrer i store virksomheder, har socialismen skabt en mentalitet om, at andre skal løse ens egne problemer. Jeg har oplevet det samme fænomen på mine rejser i Vietnam og Cambodja, som var præget af kommunismen. Der er ofte midaldrende til ældre mennesker, der vil have penge for ingenting (tiggere), og de forventer at få penge, fordi de er ulykkelige, fordi de af forskellige årsager er så kede af det, og derfor skal Nogen anden hjælpe dem i stedet for at de selv tager sig af problemet.

Jeg ser en klar forskel i de yngre generationers værdier og mentalitet. Cambodja er ikke længere kommunistisk, og Vietnam er i de sidste 20 år begyndt at gå fra kommunisme til moderne kapitalisme i kinesisk stil. Her er de yngre talenter begyndt at tænke som iværksættere og forsøge at sælge ting for at tjene penge i stedet for bare at tigge. Så de forsøger at forbedre deres livssituation gennem AKTIVITET i stedet for PASSIVITET. Den grundlæggende fejl ved den kommunistiske ideologi er, at den skaber PASSIVE MENNESKER, hvilket fører til stadigt faldende økonomier. De rige tager sagen i egen hånd. De tager tyren ved hornene og løser livets problemer på egen hånd, hvilket automatisk fører til succes og velstand.

 1. Moderate mennesker har en lotterimentalitet. Rige mennesker har en handlingsmentalitet

Mens masserne venter på at vinde i lotto eller på strygebrættet, arbejder de rige på at løse problemerne. Gennemsnitsmennesket stoler på tilfældighederne, mens de rige stoler på sig selv. Gennemsnitsmennesket venter på, at Gud, Staten eller Bossen skal løse problemerne. Det er middelklassens tankegang, der skaber denne holdning til, hvordan man bør være, og hvad der forventes af en, så de løber tør for tid, mens de tramper med fødderne og undrer sig over, at ingen hjælper dem med at blive rige.

Resumé af de 15 punkter, der gør rige mennesker rige

  • Gennemsnitsmennesket tror, at penge er roden til alt ondt. Rige mennesker mener derimod, at FATTIGHED er roden til alt ondt
  • Gennemsnitsmennesket tror, at vejen til rigdom går gennem formel uddannelse. Rige mennesker er overbevist om, at den rigtige vej er at skaffe sig selv præcis den information, de har brug for på det pågældende tidspunkt.
  • Gennemsnitsmennesket tjener deres penge ved at arbejde med ting, de ikke bryder sig om. Rige mennesker følger deres passion
  • Gennemsnitsmennesket lever over evne. Rige mennesker lever under deres evne
  • Gennemsnitsmennesket længes efter de gode gamle dage, rige mennesker drømmer om fremtiden
  • Gennemsnitsmennesket vil hellere blive underholdt end belært. Rige mennesker vil hellere uddannes end underholdes
  • Gennemsnitsmennesket sætter sig lave mål, så de aldrig bliver skuffede. Rige mennesker sætter målet højere end baren og formår derfor at nå de høje højder
  • Gennemsnitsmennesket tror, at man skal gøre noget for at blive rig. Rige mennesker tror, at man skal VÆRE nogen for at blive rig
  • Gennemsnitsmennesket ser på penge gennem deres følelsesmæssige briller. Rige mennesker tænker rationelt over penge
  • Gennemsnitsmennesket tror, at man skal have en masse penge for at tjene en masse penge. Rige mennesker bruger andres penge til at opbygge deres rigdom
  • Gennemsnitsmennesket (og Nobelpristager i økonomi) mener, at markedet drives af logik og strategi. Rige mennesker ved, at de er drevet af følelser og grådighed
  • Gennemsnitsmennesket synes, at egoisme er forkasteligt. De rige betragter egoisme som en dyd
  • Gennemsnitsmennesket fokuserer på at spare. Rige mennesker fokuserer på at tjene penge
  • Gennemsnitsmennesket tror, at rige mennesker er snobber. Rige mennesker ønsker kun at være sammen med ligesindede
  • Gennemsnitsmennesket har en lotterimentalitet. Rige mennesker har en handlingsmentalitet
Hvorfor bliver nogle mennesker rige?
Hvordan bliver du rig?

Author: Momsviden

1 thought on “15 grunde til, at nogle mennesker formår at blive rige

 1. Det er altid spændende at læse om rigdom. Jeg har også læst Napoleon Hills bog og jeg må sige at, det er den bedste bog, jeg nogensinde har læst og jeg læser på den meget ofte. Min store passion er røde køer, hvor racen har nogle gode kvaliteter, som jeg er overbevist om, der bliver brug for i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *