Hvad er forskellen på varer og tjenesteydelser?

Varer eller tjenester? Hvad adskiller et produkt fra en tjeneste? Hvad er definitionen af ​​en tjeneste? Er ejendomsvarer? Hvad er de grå områder mellem varer og tjenester?

Varer vs tjenester

Kort svar: En vare er et fysisk objekt, du kan røre ved, mens tjenester er alt andet.

Undtagelse: Fast ejendom er ikke varer.

Grå zone: Gas, opvarmning, elektricitet og køling defineres som varer.

Hvorfor har du brug for at vide forskellen mellem et produkt og en service?

Varer vs Tjenester

Det kan synes både indlysende og indlysende ved første øjekast, hvad et produkt eller en tjeneste er, men hvis du graver lidt dybere, er det ikke længere helt så indlysende. Derudover kræves det, at du holder øje med, hvad der adskiller varer fra tjenester for at håndtere moms og afgifter korrekt i regnskabet og ved fakturering til kunder. For eksempel er det ofte nødvendigt at registrere moms i et andet land, hvis varer er solgt der er over et bestemt beløb (den såkaldte grænseværdi eller tærskelværdi). For tjenester gælder andre regler for salg og momsstyring. Du skal også skelne mellem varer og tjenester i den periodiske rapportering (EF-salgsliste/listesystemet), og de har også forskellige krav til, hvor ofte du skal rapportere salg inden for EU (måned / kvartal).

Definition af varer

Varer defineres som alle materielle ting, dvs. fysiske objekter, som du kan røre ved og føle, som ikke er en ejendom. Så alt, hvad du kan føle med fingrene, er en vare, så længe det ikke er et hus eller et ejendomme. Der er nogle eksempler, hvor det ikke er helt klart, om det er et produkt eller en tjeneste: Gas, opvarmning, elektricitet og køling er alle defineret som varer.

EU-definitionen af ​​varer har en mere åbenbar økonomisk forbindelse. Denne definition stammer fra en sag fra 1968, hvor det blev konkluderet, at varer alle er produkter, der kan værdiansættes i penge, hvilket kan være genstand for kommercielle transaktioner.

BEMÆRK! Fra et momsperspektiv er fast ejendom en vare. Det betyder, at når du skal håndtere moms i forbindelse med ejendomme, skal ejendommene betragtes som varer! Så snart du blander moms, bliver alt meget mere forvirrende og kompliceret.

Definition af tjenester

Tjenester er alt andet, der ikke passer til definitionen af ​​varer.

Men hvis produktet både er en vare og en service på samme tid, hvad så?

Et grundlæggende eksempel, f.eks. Når du køber en computer, betyder, at du køber både computeren (produktet) og samtidig en service (support, garantier, service osv.). I disse integrerede produkter, der indeholder både varer og tjenester, har Europa-Kommissionen besluttet (1993), at reglerne for både varer og tjenester kan anvendes.

Undtagelser fra definitionerne af varer og tjenester 

Våben: EU har besluttet, at det ikke skal klassificeres som en vare, selvom de opfylder alle kriterierne for at være en vare.

Author: Momsviden

2 thoughts on “Hvad er forskellen på varer og tjenesteydelser?

  1. Interessant, men jeg synes det bliver endnu mere uigennemskueligt, når man snakker licenser – f.eks. en productnøgle til at opgradere allerede installeret Windows 10 fra Home Edition til Professional eller medlemskaber af faglige fora. Hvad er reglerne her?

    1. En kode eller fil med en kode til at opgradere en software vil sandsynligvis blive bedømt som en digital tjeneste/elektronisk tjeneste med særlige momsregler fra 2015 (for privatpersoner). For virksomheder faktureres den uden moms, og køberen beregner moms på købet (hvis det ikke købes indenrigs fra et dansk firma = normale momsregler). Så konklusionen er, at det vil være en tjeneste, nærmere bestemt en elektronisk tjeneste, hvis koden ikke sendes manuelt, for så vil det være en almindelig tjeneste…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *