Hvilke lande har de laveste momssatser?

Laveste omsætningsafgift i verden. Hvilket land har den laveste momssats i verden? Hvilke lande har slet ingen moms? Hvor lav er omsætningsafgiften i Aruba?

Listen består af standardmomssatser– nogle regioner og territorier har reducerede momssatser, der er endnu lavere. Standardmomssatsen er den omsætningsafgift, de fleste produkter og tjenesteydelser har i landet. Før vi begynder listen over de største momsparadiser i verden, bør vi først diskutere forskellen mellem omsætningsafgift og moms.

Omsætningsafgift vs. moms

For kunderne er der ikke meget forskel på omsætningsafgift og momsDet er en procentsats lagt oven på prisen. Fra virksomheders og skattemyndighedernes synspunkt er den største forskel, at moms indsamles ved alle faser, indtil slutbrugeren er nået. Producent A sælger med X% moms til mellemmand B, som kan fratrække den X% moms, indtil den pålægges prisen, som kunden betaler, og kæden ender. En omsætningsafgift bliver kun pålagt den sidste fase mellem firmaet og den private kunde. I denne artikel, som viser en liste over de lande, hvor kunder betaler mindst moms, er forskellen mellem omsætningsafgiften og momsen ubetydelig, og termerne kan derfor bruges omskifteligt.

Laveste omsætningsafgifter og momssatser i verden 

De laveste omsætningsafgifter i verden

#LandMoms
1Aruba1,5
2Andorra4,5
3Canada5,0
3Nigeria5,0
3Saudi Arabien5,0
3Taiwan5,0
3Forenede Arabiske Emirater5,0
3Yemen5,0
4Malaysia6,0
5Panama7,0
5Singapore7,0
5Thailand7,0
6Liechtenstein7,7
6Schweiz7,7
8Iran9,0
8Fiji9,0

*Singapore skulle have hævet deres GST-skat til 8% tilbage i april 2018, men dette er nu blevet udskudt til tidligst 2021, og satsen vil sandsynligvis være på 9% (foreløbigt).

*Malaysia har 10% moms på B2B-varer.

Guam blev fjernet, da landet ikke har en general omsætningsafgift tillagt forbrugeren med undtagelse af indlæggelser, brug og hotelovernatningssatser. Nogle kilder påstår, at Guam har en omsætningsafgift på 4%, men dette er blot en ekstra 4% skat, som virksomheder betaler på deres overskud – det bliver ikke tillagt prisen, som private forbrugere skal betale. 

Mikronesien blev ikke inkluderet, da de har en bruttoomsætningsafgift (hvilket betyder, at de betaler en 5% skat på den samlede omsætning, men dette påvirker ikke forbrugeren – kun sælgeren).

Eritrea blev ekskluderet, da de har 4 standardsatser på 3%, 5%, 10% og 12%.

Hvis du vil vide mere:

Tradingeconomic.com – sales tax rates

EY – Worldwide VAT and GST tax guide

Avalara VAT News

Wikipedia – Countries by tax rate

Lande og territorier uden omsætningsafgift

Akrotiri og Dhekelia, Anguilla, Bermuda, De Britiske Jomfruøer, Brunei, Caymanøerne, Gibraltar, Guernsey, Hong Kong, Irak, Kiribati, Kuwait, Liberia, Libyen, Macau, Maldiverne, Marshalløerne, Montserrat, Nauru, Oman, Palau, Pitcairnøerne, Qatar, Saint Helena, Ascension og Tristan da Cunha, San Marino, São Tomé og Principe, Salomonøerne, Somalia, Syd Georgien og de Sydlige Sandwichøer, Sydsudan, Syrien, Østtimor, Turks og Caicosøerne, Tuvalu, USA (Alaska, Delaware, Montana, New Hampshire, Oregon, og 13 andre stater har lokale omsætningsafgifter på mindre end 5%) og et par andre specielle territorier.

Author: Momsviden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *