Hvordan beregner du salgsprisen for at opnå en fortjeneste, når der er moms involveret?

Salgspris, købspris, rackpris og moms. Hvordan beregnes den laveste salgspris med fortjeneste, hvis der tages højde for moms? Hvordan ved du, hvor meget du skal reducere den vejledende udsalgspris, når den er inklusive moms, og købsprisen er eksklusiv moms?

Hej, jeg tænkte på, om du kunne hjælpe mig med et spørgsmål vedrørende moms. Mit spørgsmål er, hvordan jeg skal beregne prisen, når jeg køber og sælger med moms, så jeg ikke taber penge, bare fordi momsen skal betales, når jeg laver regnskabet. Hvis jeg f.eks. køber et produkt til en indkøbspris på 1590 ekskl. moms og en detailpris på 2990 inkl. moms, hvor meget kan jeg så trække fra detailprisen for at have en margen og ikke tabe på momsen? Tak for dine tanker og svar.

Beregning af salgsprisen

Ændr først priserne til priser uden moms. Jeg går her ud fra, at varen har 25 % moms.

1590 købspris uden moms = laveste pris, du kan sælge for uden moms.

2990 / 1,25 = 2392 rec. salgspris uden moms.

Den laveste pris, du kan sælge til med fortjeneste, er 1591 plus moms. Så får du 1 Kr i overskud. Momsen lægges oven i den pris, du vælger at sælge til, og du skal blot gange denne pris med 1,25 for at få den endelige salgspris til kunden, hvis du antager, at varen har 25 % moms.

F.eks. 1591 x 1,25 = 1988,75 Kr mindste mulige salgspris til kunden for at opnå en fortjeneste (1 Kr fortjeneste). Her kan du beregne prisen inkl. moms och her kan du beregne prisen uden moms

Author: Momsviden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *