Er der moms på salg af digitale penge, som Bitcoin?

Skat på Bitcoin? Er virtuelle penge et aktiv? Er der en skat på fortjenesten ved salg af digitale penge? Er der en afgift på afståelse af bitcoin ved køb af en vare eller tjenesteydelse?

Hvad er Bitcoin og digitale penge?

Virtuelle penge, som Bitcoin, er i virkeligheden bare en krypteret datafil. Denne datafil har en værdi, der bestemmes på grundlag af udbud og efterspørgsel af den digitale mønt. Med andre ord kan du se den digitale fil som et aktiv eller som en aktie. Bitcoin er således mere et aktiv eller en aktie end en egentlig valuta. Dette har konsekvenser for moms og skat.

EU har konkluderet, at Bitcoin er momsfritaget

I juli 2015 blev det annonceret, at Bitcoin også vil være momsfrit i EU, da det er et betalingsmiddel. Alle finansielle tjenesteydelser er fritaget for moms i EU, og derfor bør Bitcoin også være fritaget for moms. Dette var den endelige beslutning:

EU says bitcoin VAT exempt

EU-beslut: Växling av Bitcoin är momsfritt

Indkomstskat på Bitcoin

At sælge og afhænde Bitcoin svarer til at sælge aktier. Gevinster fra virtuelle valutaer er skattepligtig kapitalindkomst, men du kan ikke fratrække tab i andre indtægter, når du sælger digital valuta eller kryptovalutaer.

Er Bitcoin en udenlandsk valuta?

Nej det räknas varken som en riktig eller utländsk valuta.

Nej, det tæller ikke som en reel eller udenlandsk valuta.

Hvis du sælger Bitcoin, opstår der desværre en gevinst, som er underlagt kapitalvindingsskat. Når du køber med Bitcoin og andre internetvalutaer, betaler du 30/34 % skat af værdistigningen, ligesom hvis du sælger aktier. At købe ting med Bitcoin er derfor som at købe ting med aktier.

Denne administration gør i realiteten digitale penge ubrugelige som betalingsmiddel og gør dem til intet andet end et spekulativt aktiv.

Author: Momsviden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *