Moms i Nederlandene 2024

MOMS i Nederlandene (BTW – Belasting Toegevoegde Waarde). Hvad er moms i Nederlandene? Hvilken form for moms er der i Nederlandene? Hvad er momssatserne i Nederlandene? BTW i Holland? VAT Nederland? Hvordan registrerer du din egen virksomhed til moms i Holland?

Tarifændringer for moms

2020: Har ændret momsregistreringsnumrene for enkeltmandsvirksomheder. Hvis du sælger B2B til en nederlandsk enkeltmandsvirksomhed, skal du opdatere dit momsregistrerede momsnummer med henblik på periodisk indberetning (EG-salgsliste). Bøger og andre elektroniske publikationer vil blive overført til den lavere momssats på 9 % fra den 1. januar 2020. Dette gælder for salg eller udlån af digitale bøger eller onlinepublikationer, såsom aviser og magasiner, der udkommer mindst tre gange om året.

Nederlandsk momsnummer

Format for EU’s momsregistreringsnumre: 

NL0000000B00

Hvad er den normale moms i Nederlandene?

Flag, der viser momssatserne i Holland.

Momssatser i Nederlandene

Standardmoms: 21%

Er der nedsatte momssatser i Nederlandene?

Reduceret moms: 9%

(forhøjet til 9 % i 2019)

Mad, drikkevarer (undtagen alkohol), landbrugsprodukter og visse tjenesteydelser i forbindelse med landbruget, medicin, udstyr til personer med fysisk handicap, bøger, aviser, frisører, svømmehaller, vandforsyning, antikviteter, teaterbilletter, billetter til forlystelsesparker, kunstværker (hvis de sælges direkte af kunstneren, ellers 21 %), rengøring af private hjem, personlig transport, hoteller, mindre reparationer af cykler, sko og beklædning, camping, museum og solpaneler.

Guldmønter er skattefrie.

Som det er tilfældet for digitale publikationer gælder der ikke en reduceret skattesats, men i stedet den normale skattesats på 21%. Det er dog hensigten at nedsætte denne moms fra 1. januar 2020.

Hvis du sælger apps eller elektroniske tjenester, og undrer hvilken afgiftssats der gælder for dette i Nederlandene, fordi du som sælger har skullet betale denne afgift for kunder i Nederlandene siden 2015, er svaret altid 21% på “elektroniske tjenester” i Nederlandene. Fra 2020 vil der dog blive opkrævet 6 % moms på e-bøger.

Moms-satser i andre EU-lande

Tærskel for fjernsalg i Nederlandene

Hvad er grænsen for salg af produkter til Holland? Hvis du sælger for mere end €100000 i Holland, skal du registrere dig for MOMS og betale og dokumentere moms i Holland.

Grænse for registrering af fjernsalg: 100000€

(Bemærk, at du efter den 1. juli 2021 skal opkræve moms i kundens land ved B2C-salg inden for EU)

Hvordan registrerer jeg mig for moms i Nederlandene? Der findes et særligt kontor for momsregistrering for personer uden for Nederlandene: “Belastingdienst/Limburg/Kantoor Buitenland” -skattemyndighedens kontor på følgende adresse:

PO Box 2865.

6401 DJ

Heerlen

Nederlandene

Find ud af mere om momsregistrering i Nederlandene

For virksomheder i Nederlandene er der ingen tærskel for skatteregistrering – alle virksomheder skal registreres direkte til skat. Fra 2020 gælder der dog en tærskel på 25000€. Under dette beløb behøver man ikke at være momsregistreret (man betragtes så som hobbyvirksomhed).

Hvordan bogføres køb og salg til Nederlandene?

Her kan du se regnskabseksempler for handel med EU-lande.

Hvordan ved jeg, om et hollandsk momsnummer er korrekt?

Tjek momsregistreringsnummer for EU-virksomheder

Momsfritagelser i Nederlandene

De ikke-europæiske territorier i Nederlandene (tidligere kendt som De Nederlandske Antiller) er ikke en del af den europæiske toldunion, og handel med følgende øer indberettes som import/eksport i regnskaber og selvangivelser:

(Aruba, Bonaire, Curacao, Sint maarten, Sint Eustatius og Saba)

Hvilke territorier er en del af Den Europæiske Toldunion?

Se en komplet liste over Den Europæiske Toldunion

Hvordan håndterer du moms, når du fakturerer til Nederlandene?

B2B: Danmark ⇨ Nederlandene. Til en erhvervsfaktura uden moms. (Reverse Charge).

B2C: Danmark ⇨ Nederlandene. Faktureret med dit eget lands moms (dansk moms) for fysiske personer i Nederlandene op til en grænse på 100 000 EUR, over med hollandsk moms (varer/fysiske produkter). Salg af tjenesteydelser/Tjenesteydelser sælges med din egen moms (dansk moms), medmindre det sker på hollandsk mærke. Der er ingen mængdebegrænsning. Men hold øje med de digitale tjenester nedenfor!

B2Cd: Danmark til Nederlandene. Elektroniske tjenester (filer, der kan downloades fra dit websted) sælges med hollandsk moms. Normalt 21%.

(Bemærk, at du efter den 1. juli 2021 skal opkræve moms i kundens land ved B2C-salg inden for EU)


Author: Momsviden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *