Højeste momssatser i verden

Største moms i verden - Bhutan

Højeste momssatser i verden. Hvilket land har den højeste omsætningsafgift? Hvilke lande har det højeste niveau af moms? Hvad er den højeste momsprocent i Europa? Hvilket EU-medlem har den højeste momssats?

TOP 6 – VM i momssatser (moms)

Bhutan har den højeste momssats i verden

 1. Bhutan (50%)
 2. Djibouti (33%)
 3. Burma / Myanmar (30%)
 4. Ungarn (27%)
 5. Danmark (25%)
 6. Norge, Sverige (25%)

Verdensmesteren i moms er uden konkurrence Bhutans mini-land med sin latterligt høje momssats på 50%. Landet ligger lige nord for Bangladesh, som igen kun har 15% moms. Djibouti er anden med 33% og er også et lille land. Det kan findes på Østafrikas urolige hjørne tæt på Eritrea og Etiopien. Myanmar, som er bedre kendt under det gamle navn Burma går ind på podiet med deres mere beskedne 30% moms niveau. Danmark (25%) står nr. 5 eftersom de kun har en enkelt momssats – alle varer, tjenesteydelser og produkter har en 25% momssats.

TOP 5 – Lande med den højeste momssats i Europa

 1. Ungarn (27%)
 2. Danmark (25%)
 3. Norge, Sverige (25%)
 4. Kroatien, Finland, Grækenland (24%)
 5. Irland, Polen, Portugal (23%)

I Europa ser vi den samme tendens som i resten af ​​verden, et skifte fra selskabsskat til forbrugsafgift. Regeringerne skifter skattetrykket fra virksomhederne til folket, fordi det er lettere og mere pålideligt at beskatte forbrugerne. Konkurrencen er hård for at tiltrække investeringer fra udenlandske virksomheder, og hvert land føler sig nødt til at sænke deres skatteniveau for virksomheder, hvilket også kører denne udvikling. Her er den øverste liste over lande med de højeste momssatser i Europa:

TOP 5 – EU-momsniveau “ledere”

Top liste med medlemslande, der i øjeblikket har de højeste momssatser inden for EU:

 1. Ungarn (27%)
 2. Danmark (25%)
 3. Sverige (25%)
 4. Kroatien, Finland, Grækenland (24%)
 5. Irland, Polen, Portugal (23%)

Der er to hovedårsager til Ungarns stigning til toppen af ​​momsoversigterne. Den første er den finansielle krise, der har ført den ungarske regering til at hæve momssatsen for at genoprette landets økonomiske balance. For det andet er, at Ungarn for nylig skarpt selskabsskatten til kun 9%, delvist finansieret ved at holde den højeste momssats i EU. Det er under pres for at sænke denne sats fra EU, fordi der er en indikation, at den høje momssats anvendes til at finansiere en meget lav selskabsskattesats for uberettiget at konkurrere med andre EU-medlemmer om virksomhedens investeringer.

De resterende EU-lande og deres momsniveauer findes her

Hvilket land har den laveste momssats i verden?

Author: Momsviden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *