Moms nyheder 2019

Moms 2019. Hvilke lande, varer og ydelser vil opleve ændringer i moms i 2019? Hvilke moms-ændringer kommer 2019? Nogle momsændringer i Danmark 2019? Momsændringer i verden? EU ænder reglerne for elektroniske ydelser.

Momsændringer 2020 kan ses her

Ændringer af EU momssatser 2019

Holland hæver sin reducerede momssats fra 6% til 9%.

Irland hæver den reducerede sats på 9% til 13.5% for turisme-relaterede aktiviteter, men e-bøger er sænket til 9%.

Polen sænker moms på e-bøger fra 23% til 5% d. 1. April, 2019. Digitale aviser bliver reduceret fra 23% til 8%. Bageriprodukter får reduceret moms.

Kroatien sænker moms fra 25% til 24% fra og med år 2019. Moms på e-bøger reduceret til 5%.

Ungarn sænker momsen på ESL og UHT til 5% (mælk).

Tyskland gør digitale markedspladser ansvarlige for al moms ikke trukket. Hvis du, som freelancer, sælger ydelser på en tysk markedsplads, vil markedspladsen være i stand til at opkræve den moms du ikke har, eller ikke var klar over, at du skulle have faktureret. Derfor kan du læse om de tyske momssatser her. Det er nu også muligt for danske firmaer at håndtere salg af produkter fra et tysk varehus til et tysk firma som et “moms-frit salg inden for EU”. Følgelig, nogle danske firmaer vil ikke behøve at være momsregistreret i Tyskland.

Tjekkiet sænker moms på op til flere ting til 10% med indledende virkning d. 1. Juli, 2019.

Finland sænker moms på e-bøger og e-aviser til 10% d. 1. Juli, 2019.

Litauen sænker moms på bøger til 5%.

Grækenland udskyder bortskaffelse af momsreduktion for nogle øer indtil d. 1. Juli, 2019 (Chios, Kos, Leros, Lesbos, Somos).

Fortegnelse over de nuværende momssatser inden for EU

Fortegnelse over digitale momssatser

Nogle andre momsændringer i verden

Island sænker moms fra 24% til 22.5%, og e-bøger og online tidsskrifter er også omklassificeret til nul moms.

Norge sænker også moms på e-bøger til 0% men fra 1. Juli, 2019.

De Kanariske Øer er en del af EU men uden for EU’s momsområde. De har et lokalt momssystem og momssatsen på 7% er reduceret til 6.5% i år 2019.

Tyrkiet har hævet moms på digitale publikationer til 18% allerede d. 18. December, 2018. Hvis du sælger digitale ydelser til Tyrkiet, er dit firma nødt til at fakturere med tyrkisk momssats til tyrkiske privatkunder fra år 2018.

Rusland hæver moms fra 18% til 20%. Sælgere af digitale ydelser til russiske privatpersoner vil se en momsforhøjelse til 16.67%. Nye regler for B2B transaktioner: De er nu underlagt moms og momsregistrering. Derfor, som et mindre firma, undgå at sælge elektroniske ydelser til Rusland, hvis du selv fakturerer. Rusland gør dette i en tilbagemelding til EU-vanvidet om indførelse af moms fra modtagerland på e-tjenester – et mareridt i faktureringen.

Ny momsregel for kuponer

Certifikater af værdi og såkaldte kuponer modtager en ændring i reglerne. Desuden er single-funktion og multi-funktions kuponer defineret i momslovgivningen i adskillige EU lande for første gang. Et typisk eksempel på, at en kupon bare er et gavekort.

Elektroniske ydelser

Det gik endelig op for EU, at de var nødt til at ænder reglerne for elektroniske ydelser. Da et stort antal mindre virksomheder allerede lukkede deres forretning, fordi det ikke længere var det værd at sælge downloads inden for EU, så kommer forandringerne.

For lidt, for sent, et loft bliver indført når du er nødt til at begynde at fakturere med modtagerens lands momssats, og sælgeren ikke er nødt til at følge kundelandets faktura regler. Virkelig, EU-bureaukrater, det tog jer så lang tid at finde ud af det?

Dette gælder nu for alle dem der sælger e-ydelser for mindre end 10000 euro (ekskl. moms) til EU kunder (privatkunder):

Under grænsen fakturerer du med DIT LANDS MOMS og DINE NATIONALE REGLER.

Du behøver kun ET bevis for fra hvilket land kunden køber for op til 100000 euro.

E-handelspakken for moms og MOSS – Hvad ændrer sig d. 1. Januar, 2019?

Over denne grænse er du nødt til at registrere dig i MOSS-systemet og fakturere med kundens lands momssats.

Det er tilladt at fakturere med kundelandets momssats med det samme fra det første salg, hvis du ønsker det.

Author: Momsviden

1 thought on “Moms nyheder 2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *