Moms nyheder 2020

Momsændringer 2020. Momsnyheder 2020. Hvilke lande ændrer momssatserne i 2020? Hvilke ændringer af momssystemet træder i kraft den 1. januar 2020? Hvordan ændres momsen i 2020? Hvilke ændringer i momssatserne vil der være i 2020? Hvilke varer og tjenester får ændrede momssatser i 2020? Hvad vil der ske med EU-momsen i de kommende år? Hvilke lande hæver eller sænker momsen i 2020?

Momsændringer i Danmark 2020

Der kendes ingen ændringer på tidspunktet for denne publikation, undtagen dem, der kommer indirekte via EU.

EU-momsændringer 2020

Kædetransaktioner mellem virksomheder inden for EU: Nye retningslinjer, der specificerer, hvem der skal betragtes som ansvarlige, men risikoen for fortolkningsproblemer forbliver.

Salg af varer som call-off lager: Harmonisering af EU-regler for oplagring. Overførsler til disse lagre behøver ikke længere at betragtes som salg. Først når varerne overføres til slutkunden, anses salget for at ske, men du kan fortsætte med at anvende de nuværende (gamle) regler i fremtiden, hvis du vil.

Momsregistreringsnummeret for EU-handler: Først var det et krav, derefter blev det fortolket som en anbefaling, og nu bliver det et krav igen. Når du sælger varer uden moms med omvendt gebyransvar til virksomheder i et andet EU-land, skal du angive kundevirksomhedens momsnummer, hvilket de fleste virksomheder allerede gør. Det bliver et must-krav i stedet for krav om “det gætter jeg på.”

Strengere beviskrav for varer, der transporteres over landegrænser: Evidenskravet for transporter bliver strengere.

Nyt momssystem i EU: Første lancering af det nye “definitive” momssystem med det destinationsprincip, der vil skabe væsentlige administrative problemer for små virksomheder i Europa, se også under EU-moms. De store problemer starter først i 2021 og 2022, når de store udfordringer kommer.

Momsændringer i EU 2020

Har du brug for hjælp til at administrere moms og GST på digitale tjenester og elektroniske tjenester? Leder du efter en service, der kan fakturere moms baseret på kundens land? Prøve denne service!

Italien: Mulig momsforhøjelse til 25,2%, momsansvar for digitale markedspladser (allerede klar fra oktober 2019)

Holland: Har ændret momsnumrene for eneforhandlere. Hvis du sælger B2B til en hollandsk eneforhandler, skal du opdatere dit registrerede momsnummer for den periodiske rapportering (EF-salgsliste).

Frankrig: implementerer også ansvaret for markedspladser for at kontrollere momsnumrene for sælgere, internationale sælgere (ikke-EU) skal udpege en lokal repræsentant i Frankrig.

Tyskland: E-bøger og månedlige hygiejneprodukter modtager 7% moms. Corona-pakke: Normal sats 19% sænkes til 16%, og den reducerede sats falder fra 7% til 5% (1. juli 2020 – 31. december 2020).

Polen: Større omarbejdning og omklassificering af momssystemet.

Spanien: E-bøger og hygiejneprodukter til kvinder reduceres til 4% moms.

Østrig: E-bøger modtager 10% moms.

Tjekkiet: 1. april 2020 ændringer. Mindst følgende er reduceret til 10% moms: Catering-tjenester, servering af øl, e-bøger, lydbøger, frisører, cykelreparationer, skomager- og skræddersyet tjenester (reparation).

Kroatien: Standard moms reduceres fra 25% til 24% samt nedsættes til 13% for hoteller og turisme.

Grækenland: Den normale momssats reduceres (sandsynligvis) fra 24% til 22%, og Grækenlands nedsatte momssats reduceres fra 13% til 11%.

Ungarn: Sænker hotelmoms til 5%.

Rumænien: Den normale momssats reduceres fra 19% til 16%, og den reducerede momssats falder til 5%.

Corona-momsændringer

Tyskland – Corona-pakken: Moms sænkes midlertidigt mellem 2020-07-01 til 2020-12-31. 19% reduceres til 16% og 7% bliver 5%.

Østrig – Corona-pakke: Sodavand reduceret fra 20% til 10% fra maj.

Tjekkiet – Corona-pakke: Hotel moms reduceres fra 15% til 10%.

Belgien – Corona-pakke: Catering reduceret fra 12% til 6% juni – 31 december.

Portugal – Corona-pakke: Gym 6%.

UK – E-bøger og digitale publikationer er fritaget for moms fra 1 maj 2020.
En ny nedsat momssats på 5% gælder fra 15. juli 2020 til 12. januar 2021 for ATTRAKTIONER, CATERING, TAKEAWAY FOOD og HOTELS.

Cypern – Corona-pakke: Hotelmoms reduceres fra 9% til 5% (juli – 10 januar 2021).

Her er momsændringerne fra 2019

Aktuelle momssatser i EU (tabel)

Valgte momsændringer 2020 i resten af verden

Det, der er relevant for danske iværksættere, er primært ændringerne i moms på digitale tjenester, hvilket betyder, at hvis du, der sælger filer, der kan downloades fra dit websted (eller lignende elektroniske tjenester), bliver du muligvis nødt til at fakturere med kundelandets moms, hvis du overskrider landets grænser for disse tjenester. Det betyder, at du bliver nødt til at opdatere dig selv om momsreglerne og -reglerne i flere og flere lande over hele verden. Dette indebærer også, at du bliver nødt til at registrere dig for moms i hvert land, du bliver berettiget til at betale moms i. Eventuelt bliver du nødt til at indgive momsangivelser for alle lande i verden hver måned eller kvartal, hvilket er en administrativ umulighed for et lille firma. Heldigvis har mange lande tærskler, og hvis du sælger under dette, behøver du ikke at håndtere moms inden for dette land.

Norge annullerer momsfritagelsen for import under 350 NOK

  • Uganda udvider 18% moms til udenlandske e-tjenesteudbydere.
  • Uzbekistan kræver nu 15% moms af udenlandske e-tjenesteudbydere, der sælger digitale tjenester til kunder i landet.
  • Ecuador lancerer sandsynligvis 12% for digitale tjenester 1. januar 2020. Uzbekistan har også besluttet en momssats på 15% for dem, der sælger digitale tjenester til landet.
  • Paraguay udvider 11% moms til udenlandske e-tjenesteudbydere
  • Chile pålægger 19% moms for ikke-hjemmehørende tjenesteudbydere af elektroniske tjenester.
  • Singapore kræver nu 7% moms for udenlandske udbydere af digitale tjenester. Men dette erhvervsvenlige land har ikke til hensigt at slå sine små virksomheder i konkurs ved hjælp af bureaukratisk galskab, som EU gør med deres, men kun virksomheder med et globalt salg på over 1 million SGD og over >100K SGD til Singapore.
  • Malaysia pålægger 6% moms af udenlandske e-tjenesteudbydere >500K RM.
  • Mexico igangsætter 16% moms for udenlandske udbydere af digitale tjenester inklusive B2B.

Author: Momsviden

1 thought on “Moms nyheder 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *